Batman Dönüyor Film İzle

<a href=Batman Begins" width="394" height="229" />

Christopher Nolan , Batman çizgi roman serisinden uyarlanan filmlere yeni bir başlangıç yaparak, 2005 yılında Batman Begins (Batman Başlıyor)” filmini çekti. Gotham City’de gündüz işadamı gece yarasa adam kostümüyle suçluların korkulu rüyası olan Bruce Wayne yepyeni bir hikayeyle sinemalara geliyordu. Küçük yaşta ailesi gözleri önünde öldürülen Wayne, intikam hissiyle dolup taşmaktadır. Gotham’dan ayrılıp dünyayı gezerek, kötülere ve suçlulara karşı savaşmayı öğrenenen Wayne, bir süre sonra tekrar doğduğu yere geri döner. Uzakdoğuda Henri Ducard tarafından eğitilen Wayne, Gotham City’de suçlularla, çocukken oluşan yarasa korkusunu simge haline getirerek savaşma yolunu seçer.
<a href=Batman Begins" />

Batman Begins

Böylece Gotham’da yarasa maskesi ve kostümüyle Yarasa Adam olarak bilinen ama kimliği bilinmeyen yeni bir kahraman doğar. Artık suçluların da korkacağı karanlık bir düşmanları vardır. Ama, Batman’in asıl düşmanları umduğundan çok daha yakın olan kişilerden çıkacaktır. Nolan’ın, Batman yorumu kimi eleştirmenler tarafından fantastik hikayesine aykırı derecede gerçekçi olarak eleştirildi. Gotham’ın, Tim Burton’un, ”Batman” filmlerindeki gotik atmosferinden uzaklaştığı da eleştiri oklarının başka bir yönüydü. Nolan’ın amacı zaten gerçekçi ve sağlam hikayeli bir Batman filmi yapmak olduğundan büyük ihtimalle bu eleştirileri göze almıştı. Gerçektende şimdiye kadar çekilen onca dizi ve filme rağmen ilk defa bir filmde kahramanın korkularından, nasıl Batman olduğuna, nasıl bir konsantrasyonla çalışıp, onu suçlulara karşı savaşma gücü veren şeyin ne olduğu gibi önemli konulara son derece gerçekçi ve akılcı cevaplar veriliyordu.

Batman Begins

Batman Begins

Ama yinede Tim Burton’ın kendine özgü atmosferlerinden sonra, Joel Schumacher’in seriye getirdiği ciddiyetsiz hava yerini çok daha ciddiye alınacak bir filme bırakıyordu. Nitekim öylede oldu ve hem eleştirel hemde gişe başarısı açısından olumlu sonuçlar aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise başta Christian Bale olmak üzere, Michael Caine, Gary Oldman, Liam Neeson, Morgan Freeman, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Tom Wilkinson ve Rutger Hauer gibi hepsi birbirinden başarılı ve ünlü aktörler yer alıyordu.

Morgan Freeman - Michael Caine

Morgan Freeman – Michael Caine

Sevgilisi Rachel rolünde ise belkide kadroda sırıtan tek isim olan Katie Holmes yer alıyordu. Etkili müziklerini ise Hans Zimmer ve James Newton Howard gibi bir çok filmin müziklerine imza atmış sanatçılar yaptı. Aslında, film büyük ölçüde Frank Miller’in ”Batman : Year One” adlı çizgi romandan ilham almış. Filmle ilgili ayrıntılarda filmin nasıl bir konsantrasyoun ve ciddiyetle yapıldığını görülmesi açısından önemli. Wayne’in uzakdoğuda eğitim gördüğü Gölgeler Birliği adlı yapı tamamen bilgisayar yaratımıyla sahnelenmiş.

Ken Watanabe

Ken Watanabe

Batman’in kostümünün tasarımı pelerininden, üzerindeki donanımlara kadar gerçek askeri teknolojiye göre yapılmıştır. Batmobil için kullanılan araç The Tumbler ise tamamen baştan yaratılmış ve Nolan’ın isteği üzerine tanka benzeyen bir tasarım yapılmıştır. Yapımı aylar süren aracın ilk test denemesinde ön tarafı çökmüş ve yeniden inşa edilmek zorunda kalınmıştır. The Tumbler’ın temel şekli, 5.7-liter Chevy V8 motoru, Hoosier tarafından üretilen ön lastikler, Interco şirketinden 4X4 çamurluklar ve Baja yarış kamyonlarının süspansiyon sistemi ile yeniden tasarlanmıştır. Dokuz ayda tamamlanan tasarım ve geliştirme süresinde bir kaç milyon dolar harcanmıştır. (Bu bilgiler direk olarak Wikipedia’dan alınmıştır.)

Batmobil

Batmobil

Oyuncu seçiminde Batman dahil, bir çok önemli rol için tanınmış ve başarılı bir çok oyuncunun adları geçmiştir. En sonunda kadro izlediğimiz haline gelmiştir. Christopher Nolan film çekimlerine başlamadan önce tüm ekibe ”Blade Runner” filminin özel gösterimine davet etmiş ve izlettirmiştir. Film bittikten sonra ”İşte, Batman’i bu şekilde yapacağız!” demiş böylece nasıl bir film istediğini ve neyden ilham aldığını herkese göstermiştir. Ayrıca Nolan, Rachel Dawes karakterini Katie Holmes için yazmış ve rol için başka biri düşünülmemiştir. Bir çok karakterden farklı olarak Batman serisinde ve DC çizgi romanlarında öyle bir karakter bulunmaz. Nolan, karakteri kendi yaratmıştır.

Batmobil

Katie Holmes

Başka bir ilginç ayrıntı olarak filmin senaryosu oyunculara ilk kez gönderildiğinde Batman başlığıyla gönderilmemiştir. Michael Caine, senaryoyu ilk okuduğunda gangster filmi çekileceğini düşündüğünü söylemiştir. Christopher Nolan, ortaya çıkardığı filmle Batman serisi için yeni bir efsane başlatıyordu ve devamının çok etkili geleceğine şüphe yoktu. Zira filmin sonunda yeni bir düşmanın gelişi, dolayısıyla yeni bir maceranın başlayacağı da müjdeleniyordu. Gotham’ın yeni kabusu kartlarında imzasını taşıyan Joker’den başkası değildi. 2008 yılında vizyona giren ”The Dark Knight (Kara Şövalye)” , ilkinden çok daha etkili olarak hem Nolan’ın, hem de Batman serisinin en etkili filmlerinden birini ortaya çıkardı. Batman’in hikayesinden sonra kimliğini sorgulayan bu filmde, Harvey Dent (Two Face) ve Joker karakterleride etkili rol oynuyorlardı.

Batmobil

Batman Begins

Hatta büyük ölçüde Joker’i baz alan ”The Dark Knight” filminden sonra Joker karakterinin bulunduğu üçüncüsü çekilecekmi göreceğiz. Her ne kadar proje olsa da Nolan’ın filmi ertelediği söylentileri de duyuldu. Yinede Nolan’ın yarattığı yeni Batman macerasını merak edenler ”Batman Begins (Batman Başlıyor)” filmiyle başlayarak Gotham’ın suç dolu ve karanlık atmosferini tadabilirler.



0 yorum:

Yorum Gönder