Carlito’s Way – Carlito’nun Yolu

Porto Riko’lu eski mahkum Carlito Brigante (Al Pacino), uyuşturucu işinden dolayı hapse girmiş ancak, düzenbaz avukatı ve dostu (Sean Penn) sayesinde serbest bırakılmıştır.Bundan sonra ise istediği tek şey, yaşamına temiz bir sayfa açarak suç dünyasından uzakta, hayalini kurduğu Bahamalar’daki kendi işi için dürüstçe çalışarak para biriktirmektir.Aklından geçen bir başka konu da, eski sevgilisiyle (Penelope Ann Miller) barışarak mutlu bir yaşam sürmektir.Ancak, eski karanlık dünyasından çıkıp gelen “delikanlılık” kuralları ve yanlış yönlenmiş bağlılıklar peşini bırakmayınca gerisin geriye sürüklenmeye başlar.

Usta yönetmen De Palma’nın filminde bir çok esaslı isim rol alıyor.John Leguizamo, bağlılığını ispatlamaya çalışan yeni yetme bir gangsteri canlandırırken; Viggo Mortensen ve Luis Guzman Carlito’nun eski günlerden iki arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor.

10 yıl önce Pacino’yu Scareface’te yönetmiş olan De Palma, bu filmi içerik olarak diğerinin devamı gibi çekmiş adeta.Tahmin edileceği üzere bir kez daha özenli çekimler ve gerilimli sahneler var.En akılda kalanı ise, Grand Central Station’daki soluk kesen kovalamaca sahnesi.

Olaylar, 1975 yılının Manhattan’ında ve Carlito’nun işlettiği bir gece kulübü civarında geçtiği için devrin klasik disko müziği film soundtrack’ine iyice yerleşmiş durumda.

Filmin bir başka ilginç yanı da, eski New York yargıçlarından Edwin Torres’in Doğu Harlem’deki kendi çocukluğunu anlattığı iki kitabından uyarlanmış olması.

Tür : Dram/aksiyon
Yönetmen : Brian de Palma
Senaryo : David Koepp, Edwin Torres (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Stephen H. Burum
Müzik : Patrick Doyle
Yapım : 1993
Ülke : ABD
Süre : 144 dk.
Oyuncular : Al Pacino (Carlito Brigante), Sean Penn (Kleinfeld), Penelope Ann Miller (Gail), John Leguizamo (Benny Blanco), Ingrid Rogers (Steffie), Viggo Mortensen (Lalin), Luis Guzman (Pachanga)

0 yorum:

Yorum Gönder