Etz Limon – Limon Ağacı

Yönetmen: Eran Riklis Yapım Yılı: 2008
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2008
Firma: Eran Riklis Productions
Süre: 1 saat 46 dk
Dil: Arapça, İbranice
IMDB Puanı: 7.3 (438 Oy)
Ülke: İsrail Almanya
Tür: Dram

Oyuncular:
# Hiam Abbass
# Doron Tavory
# Ali Suliman
# Rona Lipaz-Michael
# Tarik Kopty
# Amos Lavi
# Amnon Wolf
# Smadar Jaaron
# Danny Leshman
# Hili Yalon

Müzik: Habib Shadah
Senaryo: Suha Arraf, Eran Riklis
Yapımcılar: Bettina Brokemper , Antoine de Clermont-Tonnerre , Michael Eckelt

Konusu:
Salma, İsrail ve Batı Şeria arasında Yeşil Hat (1948 toprakları) denen sınır bölgesinde yaklaşık on senedir limon bahçesi olan, Filistinli dul bir kadındır. Yeni komşusu, bahçesinin tam karşısını yeni evi olarak seçen İsrail Savunma Bakanı Navon’dur.

İsrail güvenlik kuvvetleri Salma’ya , Bakanın güvenliğini tehdit ettiği için limon ağaçlarının bir an evvel kökünden sökülmesi emrini bildirirler. Salma, ağaçlarını kurtarmak için; genç Filistinli avukat Ziad Daud ile birlikte İsrail Yüksek Mahkemesine gider.

Onun bu mücadelesi, yeni evinde kapana kısılmış gibi hisseden ve yaşantısından pek mutlu olmayan Savunma Bakanının eşi Mira Navon’ın ilgisini çeker.

Farklılıklarına ve aradaki sınıra rağmen iki kadının arasında oluşan bu görünmez bir bağ, tüm yasaklamalara rağmen Salma ve Ziad’ı birbirne, gün geçtikçe daha da yakınlaştıracaktır.

Salma’nın kişisel hukuki yolculuğu, her oyuncunun hayat mücadelesinde tek başına olduğu Orta Doğu’nun bazen traji komik olabilen, karanlık karmaşıklığının içersine sürükler…

Filistinli birinin açtığı dava alışılageldiği gibi red mi edilecektir?

Salma’nın limon bahçesi ile İsrail’li Bakan’nın evi arasına uzun beton duvarların inşa edilmesi aralarında bir anlaşma olduğunun göstergesi midir?

Limon ağaçlarına ne olacaktır?

style=”text-align: center;”>

style=”text-align: center;”>


0 yorum:

Yorum Gönder