Hotel Riviera

Hotel Riviera

Yapım Yılı: 2007
Türü: Gerilim
Yönetmen: Sophie Marceau
Süre: 103 dk.
Oyuncular:
Sophie Marceau ,Simon Abkarian ,Christopher Lambert ,Nicolas BriançonKonusu:
Fransız Sineması nın en ünlü aktrislerinden, ilk gençlik çağından bu yana beyazperdeyle iç içe olan Sophie Marceau bu filmde hem senarist, hem yönetmen, hem de oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Dedektif Jacques Renard bir süre depresyon ve uykusuzlukla mücadele ettikten sonra tekrar işine döner. Renard, Hotel Riviera’nın müdürü olan Antoine Bérangère’in kayboluşunu araştırırken, gizemli ve etkileyici bir kadın olan Lucie ona otelde 217 numaralı odayı aramasını tavsiye eder.
Ailenin sırlarla dolu tarihinin kapağı aralandığında, Bérangère’in ilk karısı, baş döndürücü bir çekiciliğe sahip olan aktris Victoria’nın, 36 yıl önce şüpheli bir şekilde öldüğü ortaya çıkar ve Renard, Lucie ile Victoria arasındaki benzerliği fark edince bir şok yaşar ve davanın içinde kaybolmaya başlar.

Ünlü Fransız oyuncu Sophie Marceau nun ikinci yönetmenlik deneyimi olan bu filmde Hitchcock vari bir bilmeceyle kara film geleneğine özgü öğelerini harmanlayarak baş döndürücü bir gerilim öyküsü kurguluyor. Vertigo ve Chinatown filmlerinin geleneğini sürdüren Hotel Riviera 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de övgüyle karşılandı.

..

0 yorum:

Yorum Gönder