Kod Adı Kılıçbalığı | Swordfish

IMDB Puanı: 6.3/10

IMDB Puanı: 6.3/10
Yapım: 2001 ~ ABD
Tür: Aksiyon, Suç
Yönetmen: Dominic Sena
Senaryo: Skip Woods
Yapımcı: Bruce Berman, Dan Cracchiolo
Görüntü Yönetmeni: Paul Cameron
Müzik: Christopher Young, Paul Oakenfold
Süre: 1 saat 39 dk
Gösterim Tarihi: 07 Eylül 2001 (Türkiye)
Bağlanın… Hack edin… Herşeyi çalın…

John Travolta’nın delifişek bir gizli ajanı canlandırdığı film, CIA’in hapisten yeni çıkmış usta bir hacker aracılığıyla büyük miktarda parayı iç etme girişimini konu alıyor. Filmin anafikri şu: Şifreyi biliyorsan, heryere girebilirsin:

ABD çapında uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu DEA, “Kılıçbalığı” kod adlı operasyonunu 1986 yılında iptal edince, 400 milyon dolar gibi yüksek miktarda kara para, kimsenin kullanamayacağı bir biçimde açıkta kalmıştır. Aradan geçen 15 yıllık süre içinde faizlerle 9.5 milyara çıkan bu birikimde gözü olan biri vardır şimdi: Gabriel Shear.

Shear, Kara Hücre adlı gizli bir anti-terör örgütünün karizmatik lideridir ve bu parayı uluslararası terörizme karşı vermekte oldukları mücadeleye kaynak olarak aktarmak istemektedir. Fakat paraya ulaşmak için, özel bir güvenlik kodunu kırmak gerekir önce. Usta bir hacker olan Stanley Jobson’ı bu işi yapmaya zorlar Shear. Tek arzusu kızı Holly’e kavuşabilmek olan bu hacker da, geçmişteki suçlarının kefaleti olarak önemli miktarda paraya muhtaçtır…

0 yorum:

Yorum Gönder