Mürekkep Yürek – inkheart

12 yaşındaki küçük Meggie’nin, babası Mortimer “Mo” Folchart (Brendan Fraser) gibi bir kitap düşkünüdür. Baba ve kız ortak bir sırrı vardır: Yüksek sesle kitap okudukları zaman, kitapta yazanları canlandırıp gerçek dünyaya getirme yeteneği! Ama bu çok da tehlikeli bir yetenektir: Çünkü canlanıp kitap sayfalarından çıkan her karaktere karşılık, gerçek hayattan biri kitabın içine kaçmaktadır.

Mo ve Meggie ikinci el kitap satan bir dükkanda gezinirken, Mo bir kitabın içinden tanıdık sesler geldiğine şahit olur. Bu, Ortaçağ şatoları ve garip yaratık çizimleri ile dolu “Inkheart”tır. Mo kitabı bulduğuna inanamaz. Çünkü neredeyse 10 yıldır, Meggie’nin annesi Resa (Sienna Guillory) kitabın içine kaçtığından beri, her yerde bir zamanlar bir kopyasına sahip olduğu bu kitabı arıyordur.

imdb puanı : 6.6/10
Yapım : 2008, ABD / Almanya / İngiltere
Tür : Fantastik / Gizem / Macera
Yönetmen : Iain Softley
Senaryo : David Lindsay-abaire, Cornelia Funke (Kitap)
Oyuncular : Helen Mirren, Andy Serkis, Jennifer Connelly, Rafi Gavron, Sienna Guillory, Jim Broadbent, Brendan Fraser, Paul Bettany, Jessie Cave, Eliza Bennett, Lesley Sharp, Richard Strange, David Stevenson, Leeroy Bailey, Mike Godfrey, Mike Busson, Mirabel O’keefe, Esme Clark, Adam Bond, Marnix Van Den Broeke, Jay Fuller, Tereza Srbova, Steve Speirs
Yapımcı : Cornelia Funke
Görüntü Yönetmeni : Roger Pratt
Müzik : Javier Navarrete
Dağıtım : Medyavizyon
Süre : 1 saat, 46 dk

0 yorum:

Yorum Gönder