Prenses Gelin Film İzle

Prenses Gelin

Oyuncular:

Cary Elwes – Westley

Robin Wright Penn – Buttercup

Mandy Patinkin – Inigo Montoya

Chris Sarandon – Prince Humperdinck

Güzeller güzeli Buttercup, Florin ülkesinde bir çiftlikte yaşamaktadır, günlük işlerinin arasında ise orda çalışan bir çocuğa (farm boy) eziyet çektirmek vardır . Günler geçip giderken Buttercup, Farmboy Westley’e aslında ne kadar aşık olduğunu farkeder, aynı durum farmboy için de geçerlidir. Ve Gerçek aşk kalplerinde alevlenmiştir.
Ancak bu aşk hikayesi de diğerleri gibi bölünür: Westley’in evlenecek parası yoktur ve deniz ardındaki ülkelere çalışmak için gitmek zorunda kalır. Gideceği yere ulaşamadan gemisinin korsanlar tarafindan saldırıya uğradığı ve Korkunç Korsan Roberts tarafından öldürüldüğü haberi Buttercup’a kadar ulaşır. Buttercup’ı uykusuz geceler ve umutsuz günler bekliyordur. Bu arada Florin Prensi kendisini eşi olarak seçer ancak bu evlilik beklendiği gibi gelişmeyecektir.
Buttercup bir at gezisinde iki ülke arasinda savaş çıkarmak için çalışan arabulucu bir gruba yakalanır. Siyah maskeli bir adam ise bunları takip eder. Acaba gerçek aşkın öyküsü nasıl sonuçlanacaktır ?

Evet, aslında oldukça tanıdık bir senaryo ancak bunun işlenilmesi itibariyle bazı noktalara dikkatinizi çekmek isterim; öncelikle bir sinema filminden çok tiyatro sahnesini anımsattı bana bu film. Bir tiyatro sahnesinin sonsuz doğaya açıldığını düşünürsek , Princess Bride filminin yansımasını görebiliriz. Özellikle Eskrim sahneleri ve kafiyeli konuşmalar çok hoş. Biraz olsun rahatlamak isteyenler için kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yönetmen: Rob Reiner

Senaryo: William Goldman

Sinetif Puanı: 8.5

The Princess Bride



0 yorum:

Yorum Gönder