Sihirli Oyuncakçı - Mr. Magorium’s Wonder Emporium

Sihirli Oyuncakçı - Mr. Magorium’s Wonder Emporium

imdb puanı : 6.2/10
Yapım : 2007, ABD
Tür : Aile / Fantastik / Komedi
Yönetmen : Zach Helm
Senaryo : Zach Helm
Oyuncular : Dustin Hoffman, Natalie Portman, Matt Baram, Marcia Bennett, Dash Grundy, David Rendall, Rebecca Northan
Seslendirenler : Haluk Bilginer, Özgü Namal, Ali Ekber Diribaş, Özlem AbacI
Yapımcı : Richard N. Gladstein
Müzik : Alexandre Desplat, Aaron Zigman
Dağıtım : UIP Filmcilik
Süre : 1 saat, 34 dk.
Gösterim Tarihi : 1 Şubat 2008

Mr. Magorium’un Wonder Emporium’una hoşgeldiniz. Burası dünyanın en fantastik, en harika,en sihirli oyuncak mağazasıdır. Dükkanın kendisi de dahil olmak üzere içindeki herşey hiç abartısız canlıdır.Ve bu muhteşem dükkan çocukların iştahını kabartan bir oyuncak cennetidir.
Bir gün Emporium’un 243 yaşındaki kurucusu ve sahibi Mr. Magorium (Dustin Hoffman), mağazanın yönetimini tüm yasal haklarıyla birlikte genç ve kendine güvensiz yöneticisi Molly Mahoney’e (Natalie Portman) devredeceğini açıklar. Magorium’un bu kararı üzerine başlıbaşına bir canlı varlık gibi olan mağaza bir öfke ve sinir krizine kapılır.
Mağazanın piyasa fiyatını belirlemek için karamsar ruhlu hesap uzmanı Henry’nin (Jason Bateman) gelmesiyle birlikte o güne kadar rengarenk bir yer olan Emporium ansızın esrarengiz değişimler geçirmeye başlamıştır. Çocukların hayatına eğlence katan oyuncaklar yine oradadırlar ama renkleri griye dönüşürken, cansız ve sessiz bir hal alırlar. Onları eski durumuna ancak ve ancak Mahoney ile Henry getirebilecektir. Bunu da 9 yaşındaki çok becerikli bir çocuğun (Zach Mills) yardımları sayesinde kendi içlerindeki büyülü gücü bularak yapabileceklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder