Terabithia Köprüsü – Bridge to Terabithia

Çocukların sınırsız bir hayal gücü vardır, sadece çocukların mı sınırsız bir hayal gücü var bunu neden çocuklarla sınırlıyorlar? cevab kıt beyinlilerin bu tarz söylemler oluşturmalarına yardımcı olmak için. Herneyse Bu çocuklar kendi aralarında oluşturdukları yeni bir dünyanın öyküsü Terabithia Köprüsü.

Jesse, hayal dünyası oldukça kuvvetli ve gerçek üstü hikayelere de çok meraklı bir çocuktur. Sınıflarına yeni gelen Leslie’nin de kendisiyle benzer bir dünyayı paylaştığını anlaması ile ikili arasında sıkı bir dosyluk başlar. Oturduklara yere çok yakın olan bir ormanın içinde sadece kendilerinin bildiği ve görebildiği, içinde devler, troller ve daha bir dolu gizemin bulunduğu, Terabithia isminde bir dünya yaratırlar. Üstelik bu dünyada önemli bir konumları da vardır. Artık kral ve kraliçe olmuşlardır.

Katherine Paterson’ın romanından uyarlanan film, yönetmen Gabor Csupo’nun ilk uzun metrajlı filmi.

Tür: Fantastik / Macera
Gösterim Tarihi:16 Mart 2007
Yönetmen: Gabor Csupo
Senaryo Jeff Stockwell , David Paterson , Katherine Paterson (Kitap)
Görüntü Yönetmeni: Michael Chapman
Müzik: Aaron Zigman
Yapım: 2007, ABD , 95 dk.
Oyuncular:Tyler Atfield (8th Grade Boy) , Josh Hutcherson (Jesse Aaron) , Annasophia Robb (Leslie Burke) , Katrina Cerio (Mary Aarons) , Lauren Clinton (Janice Avery) , Zooey Deschanel (Miss Edmunds) , Latham Gaines (Bill Burke) , Bailee Madison (Maybelle Aarons)

0 yorum:

Yorum Gönder