Soysuzlar Çetesi





IMDb:8,7

Tür : Dram / Savaş / Aksiyon

Gösterim Tarihi : 21 Ağustos 2009

Yönetmen : Quentin Tarantino

Senaryo : Quentin Tarantino

Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson

Yapım : 2009, ABD , 148 dk.

Oyuncular Brad Pitt (Lt. Aldo Raine) , Samuel L. Jackson (Narrator) , Diane Kruger (Bridget von Hammersmark) , Eli Roth (Sgt. Donnie Donowitz) , Mike Myers (General Ed Fenech) , B.J. Novak (PFC Utivic)

Konusu: “Inglorious Basterds”ın konusu, Alman işgali altındaki Fransa’da başlar. Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa’nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) adlı kadın, katliamdan kılpayı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir.

Aynı günlerda Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir.

Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) ile işbirliği yaparlar. Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.





















Son Durak 4 - Final Destination 4

Tür : Gerilim / Korku

Gösterim Tarihi : 28 Ağustos 2009

Yaş Sınırı : +18

Yönetmen : David R. Ellis

Senaryo : David R. Ellis , Eric Bress , Jeffrey Reddick

Görüntü Yönetmeni : Glen Macpherson

Müzik : Brian Tyler

Yapım : 2009, ABD

Oyuncular Krista Allen (Ally) , Nick Zano (Hunt) , Mykelti Williamson , Shantel VanSanten (Lori) , Bobby Campo (Nick) , Stephanie Honore (Gearhead’s Girlfriend)

Konusu:Nick ve arkadaşları bir hafta sonu araba yarışı seyretmeye gittiklerinde, gözünün önüne birkaç dakika içinde olacak facia canlandığında arkadaşlarını apar topar toplayıp dışarı çıkartır.

Arkadaşları ne olduğunu anlayamadan Nick’in öngördüğü olaylar gerçekleşir.

Onlar ve orda olması gereken birkaç kişi daha kurtulmuştur. Ama kaderden ne kadar süre kaçabileceklerdir?