VAMPİRLERİN ŞAFAĞI FULL İZLE


Tür : Korku / Komedi

Gösterim Tarihi : 30 Haziran 2006

Yönetmen : Anders Banke

Senaryo : Daniel Ojanlatva

Görüntü Yönetmeni : Chris Maris

Müzik : Anthony Lledo

Yapım : 2006, İsveç


Oyuncular : Jonas Karlström (Sebastian) , Petra Nielsen (Annika) , Carl-Åke Eriksson (Profesör Gerhard Beckert) , Grete Havnesköld (Saga) , Emma Åberg (Vega) , Måns Nathanaelson (Lukas) , Anna Lindholm Rosendahl (Mona)

Genetik uzmanı olan doktor Annika ve 17 yaşındaki kızı Saga yeni bir şehre taşınırlar. Annika’nın işe başladığı hastanede ve güneş ışığına hasret kalan şehirde tuhaf gelişmeler yaşanmaktadır. Hastanede yaşanan bir hırsızlıktan sonra; karlarla kaplı şehirde büyük bir sırrın ortaya çıkacak ve dehşet verici bir kovalamaca başlayacaktır.


2006 yılında Fantasporto fantastik filmler festivalinde en iyi film ödülü almayı başaran Vampirlerin Şafağı; vampirler üzerine çekilen filmlerden ayrılan birçok yöne sahip. Türdeki çeşitli klişeleri bir kenara iten film, yeni açılımlar (vampirlerin sosyal yaşamı) ve eksantrik ayrıntılarla (kırmızı haplar, kentin yapısı, ölüm şekilleri), zengin bir vampir filmi sunmayı vaat ediyor. Shaun of the Dead ve Cemetery Man’i anımsatan yapısıyla hem korkutmayı hem de güldürmeyi amaçlayan film, bugüne kadar İsveç’te çekilen ilk ve tek vampir filmi







2 yorum:

Anonymous dedi ki...

çok süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Anonymous dedi ki...

çok sexsiiiiiiiiii ve korkunççççç ama güzel bide abartılı yaaaaa 13 yaş altı olmalı ben bile 15 yaşındayaım korkuttu

Yorum Gönder