Kır Zincirlerini

Kır Zincirlerini – Danny The Dog (Unleashed)
kir-zincirlerini-afis
Tür : Gerilim – Aksiyon
Gösterim Tarihi : 17 Haziran 2005
Yönetmen : Louis Leterrier
Senaryo : Luc Besson , Robert Mark Kamen
Görüntü Yönetmeni : Pierre Morel
Yapım : 2005, Fransa / ABD / İngiltere , 103 dk.
Oyuncular
Jet Li (Danny) , Morgan Freeman (Sam) , Bob Hoskins (Bart) , Kerry Condon (Victoria) , Scott Adkins , Christian Gazio , Silvio Simac
Tüm hayatı boyunca normal bir insan yerine konmamış ve hiçbir eğitim almamış olan Danny (Li) bir çeşit köledir. Patronu ve aynı zamanda sahibi Bart (Hoskins) tarafından bir köpek gibi eğitilmiş ve kendisine sadece tek bir şey öğretilmiştir, dövüşmek ve öldürmek. Yasadışı yapılan dövüşlerde Bart tarafından dövüştürülen Danny’nin hayatı algılaması, eğitimsizliği yüzünden on yaşındaki bir çocuğunki gibidir.
Bir gün Bart’la beraber geçirdiği trafik kazasından sonra Bart komaya girince Danny sahipsiz bir hayvan gibi sokak ortasında kalır. Dünyaya dair hiçbir bilgisi olmayan genç adama kör bir piano akortçusu (Freeman) yardım eder. Adamdaki anormallikleri fark eden müzisyen, Danny’ye hayatı yeniden öğretmeye başlar; tabii ki müziği kullanarak. Ve Danny hayatında hiç bilmediği sevgi, aşk, intikam ve bağışlama gibi duyguları öğrenmeye başlar.
Unleashed, her ne kadar yönetmen koltuğunda oturmuyor olsa da, Luc Besson’ın hem yapımcılığını hem de senaristliğini yaptığı bir film.
Bölüm:1


Bölüm:2

0 yorum:

Yorum Gönder