Benimle Evlenir Misin

benimle evlenir misin
Benimle Evlenir Misin? – 27 Dresses (2008)
imdb puanı : 6.2/10
Yapım : 2008, ABD
Tür : Komedi / Romantik
Yönetmen : Anne Fletcher
Senaryo : Aline Brosh McKenna
Yapımcı : Gary Barber
Görüntü Yönetmeni : Peter James
Müzik : Randy Edelman
Dağıtım : Özen Film
Süre : 1 saat, 47 dk.
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008

Oyuncular : James Marsden, Malin Akerman, Katherine Heigl, Edward Burns, Judy Greer, Melora Hardin, Krysten Ritter

Filmin Konusu: Uzun soluklu bir gelin nedimeliği kariyerini sürdürmeye karar vermiş gibi duran Jane’in kendi mutlu sonu her ne kadar pek ufukta gözükmemekteyse de, gizliden gizliye aşık olduğu patronunun kalbi, kız kardeşi tarafından çalınınca, Jane de bu nedimelik kariyerinin bir yerlerinde hata yapmış olabileceğini düşünerek, herşeyi, tekrar gözden geçirir.

Jane her zaman için çevresindeki kişilere çok iyi davranan ve onların mutluluğunu önemseyen bir insan olmuştur. Ama bu özenin küçük bir kısmını bile kendine göstermemektedir. Bütün yaşamı insanları mutlu edebilmek üzerine kurulu olan Jane, gardrobunda duran yirmiyedi tane nedime elbisesi ile bunu kolayca kanıtlayabilecek durumdadır. Önemli akşamlardan birinde Jane, Manhattan ve Brooklyn arasındaki farklı düğün organizasyonları arasında mekik dokuyup nedimelik kariyerini yüzünün akıyla kotarırken, bu düğün bağımlısının yeteneği gazetesinde gelinler hakkında yazı yazan gazeteci Kevin’ın gözüne takılır.

Jane, Kevin’ın kuşkucu mantığının kendisinin değer verdiği hemen hemen her şeyin (yani düğünlerin) mantığının karşısında olduğunu farkeder. Jane’in bir zamanlar mükemmelen düzenlenmiş hayatını daha da karmaşıklaştıracak bir adım, kendi kız kardeşi Tess (Malin Akerman) tarafından atılır. Tess, Jane’in patronu olan George’un kalbini anında çalar. Tess, her zaman yardımsever olan ablasına planlanması gereken bir düğün daha çıkartır: Kendisi ve George’un düğünü. Fakat Jane’in George’a karşı olan duyguları onu sarsıcı aydınlanmalara ve belki de yeni bir hayatın başlangıcına sebep olacaktır.






0 yorum:

Yorum Gönder