25th hour

Monty Brogan’ın (Edward Norton) hürriyetinin son 24 saatine girdiğinde zaman onun için sanki hızla tükenmektir. 24 saatlik süre bittiğinde yedi yıl hapishaneye girecektir. Bir zamanlar Manhattan’ın kralı olan Monty; New York’un en gösterişli kulüplerinin kapılarından içeri girip kızların dikkatini çeken en azından kendisi böle düşünen güçlü Monty bu yaşam ona bunları vaad etmişti şimdi o güle güle demek üzeredir.

Monty bu heybetin son gününde yakınlarıyla yeniden iletişim kurmaya çalışır. Bunların başında oğlunun uyuşturucu işine bulaşması nedeniyle her zaman sorunlar yaşadığı babası vardır.

Eski günlerdeki yakın arkadaşlarından ikisi olan Jacob (Philip Seymour Hoffman) ve Slaughtery (Barry Pepper) ile de buluşur. Son gününde görüştükleri arasında kız arkadaşı Naturelle de (Rosario Dawson) vardır. Kendisini polislere ihbar edenin o olup olmadığından bile emin değildir ama ondan şüphelenir. Monty aslında hiçbir şeyden emin değildir hep şüpheler içinde yaşamaktadır. Tek bildiği önündeki zamanın hızla azaldığı ve yapması gereken işler olduğudur…

Monty doğaya ve yaşama isyan bayraklarını çekmek üzeredir ama aslında kızdığı tek şey kendisidir…

filmin bir sahnesinden kısa bir kesit…



0 yorum:

Yorum Gönder