Alacakaranlık Samurayı – Tasogare seibei

Iguchi Seibei, 19. yüzyılın ortalarında samuraylık yaşamının son günlerini yaşadığı bir dönemde, ufak bir köyde yaşayan düşük rütbeli bir samuraydır. Hayatının aşkına kavuşamamasının yanı sıra, hasta annesi ve kızına da bakmak zorundadır.

Diğer samuraylar, gecelerini kahramanlıklarıyla övünüp içki içerek geçirirken; Sebei, hava kararır kararmaz, evine gidip aslında kadınların yapması gereken işlerle ilgilenmek zorundadır. Her ne kadar çocukluğundan beri aşık olduğu Tomoe’nin eski kocasını tahta bir kılıçla yenip köylülerin gözüne girmiş olsa da; o hala kadın işleri yapan bir alacakaranlık samurayıdır. Bir gün Seibei’ye, aşirete karşı gelen güçlü bir samurayı yok etme görevi verilir. Alacakaranlık samurayı için onurunu kurtarmanın vakti gelmiştir.

Tür : Aksiyon / Dram
Gösterim Tarihi : 21 Ocak 2005
Yönetmen : Yoji Yamada
Senaryo : Yoji Yamada , Yoshitaka Asama , Shuuhei Fujisawa (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Mutsuo Naganuma
Müzik : Isao Tomita , Yousui Inoue
Yapım : 2002, Japonya , 129 dk
Oyuncular: Hiroyuki Sanada (Seibei Iguchi) , Rie Miyazawa (Tomoe Iinuma) , Nenji Kobayashi (Choubei Kusaka) , Ren Osugi (Toyotarou Kouda) , Mitsuru Fukikoshi (Michinojo Iinuma) , Kanako Fukaura , Hiroshi Kanbe (Naota) , Miki Itô (Kayana Iguchi) , Erina Hashiguchi (Ito Iguchi)

0 yorum:

Yorum Gönder