Buhar Deneyi - The Steam Experiment

the steam

Yapım: 2009 ~ ABD
Tür:
Dram, Gerilim

Yönetmen: Philippe Martinez
Senaryo: Robert Malkani
Yapımcı: Luc Campeau, Philippe Martinez
Görüntü Yönetmeni: Erik Curtis
Müzik: Don Macdonald
Süre: 1 saat 30 dk

Amerikalı ünlü aktör Val Kilmer’ın “The Steam Experiment” (Buhar Deneyi) adlı gerilim tarzındaki yeni filmi ilginç bir konuya sahip: Küresel ısınmanın insanlığı kaosa sürekleyeceğine inanan “eko-terörist” bir profesör, teorisini ispatlamak üzere bir grup rehineyi zorla Türk hamamına kapatır.
Val Kilmer, Armand Assante, Eric Roberts, Megan Brown ve Patrick Muldoon’un başrollerinde olacak olan film 6 kişinin bir Türk Hamamı’nda kapana kısılmasını ve bir nevi deneye tabi tutulmasını konu alıyor.
Top Gun, Aziz, Batman ve The Doors gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan Amerikalı aktör Val Kilmer, Hollywood’dan bağımsız olarak yarattığı yeni projesinde, global ısınmanın yarattığı baskının insanlar ve toplum üzerindeki etkilerini araştıran bir profesör rolünde olacak. Armand Assante ise bu illegal deneyin izinde olan bir dedektifi, Roberts bir futbolcuyu, Brown bir aktrisi, Muldoon bir hemşireyi, Eve Mauro bir garsonu, Quinn Duffy bir restoran işletmecisini ve Cordelia Reynolds bir yazarı canlandıracak. Bu 6 karakterin bulunduğu ortamdaki sıcaklık arttıkça hayatta kalma mücadelesi için verilecek savaşta kızışacak. Film kurgusu itibariyle şimdiden Testere (The Saw) filmlerine benzetilmeye başlandı.
4.8 milyon dolar bütçeli eserin yapımcısı Neil Steinberg, “Filmde ’insan insanın kurdudur’ yaklaşımını inceliyoruz. Sineklerin Tanrısı’ndakine benzer bir tarz kullanıyoruz” dedi. Film için, Michigan eyaletinin Grand Rapids şehrindeki bir otelde “hamam seti” kuruldu


S

0 yorum:

Yorum Gönder