Düşüş - The Fall

The Fall

Tür : Macera / Dram / Fantastik / Gizem
Yönetmen : Tarsem Singh
Senaryo : Dan Gilroy , Nico Soultanakis , Tarsem Singh
Görüntü Yönetmeni : Colin Watkinson
Müzik : Krishna Levy
Yapım : 2006, Hindistan / İngiltere / ABD , 117 dk.Oyuncular

Catinca Untaru (Alexandria) , Justine Waddell (Evelyn) , Lee Pace (RoyWalker ve Blue Bandit) , Kim Uylenbroek (Doktor ve Büyükİskender) , Aiden Lithgow (Ulak)
1920’lerin Los Angelesı’ndayız. Kolu kırıldığı içinLos Angeles Hastanesi’nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria,burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır.

Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktançıkamayan Roy, Alexandria’ya Vali Odious’tançeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmekisteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığısorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Birsüre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy,kendi acılarından kurtulmak için Alexandria’yı dakullanmaya başlayacaktır.

Ülkemizde de If İstanbul kapsamında gösterilen film, BerlinFilm Festivali’nden de ödülle döndü. TarsemSingh’in 18 farklı ülkede, 26 farklı gerçek mekandaçekimlerini gerçekleştirdiği The Fall’da hiçözel efekt kullanılmadı. Yönetmenin titizliği sonucuçekim ve post-prodüksiyon aşaması 4 yıl süren film,ilk geniş gösterimini ancak 2008′de yapabildi.

0 yorum:

Yorum Gönder