no country for old man

Çağdaş edebiyat ustası Cormac McCarthy, “No Country For Old Men” adlı kitabını 2003 yılında yayımlayıncaya kadar hızla değişen derin Amerika öyküleriyle tanınıyordu. McCarthy’nin soluk soluğa okunan heyecan ve gerilim yüklü kitabında, Teksas sınırında yüklü nakit para bulunca acımasız ve ölümcül bir takibin hedefi haline gelen dürüst bir adamın öyküsü anlatılır. Bu kitap aynı zamanda eski zamanlardaki mistik öncülerin yaşadıklarına kıyasla artık çok daha şiddet yüklü ve kanunsuz bir yer haline gelen çağdaş Batı’daki iyi ve kötü kavramları üzerine bir meditasyon işlevi görür.
McCarthy’nin yarattığı kompleks / karmaşık karakterler ve sembolik temalar, “No Country For Old Men”de öylesine geniş kapsamlıydı ki, kitap sayfalarının gücünü çarpıcı görüntülere ve ilginç diyaloglara dönüştürecek yönetmenin de en az McCarthy kadar zengin bir hayal gücüne ve dehaya sahip olması gerekiyordu.
Film sadece günümüz Amerikan suç dünyasına değil, diğer yandan İncil’e bile göndermeler yapabilen ve tabloid bir gazetenin manşetleri kadar günlük ve eski temaları da gözler önüne seriyor.

Oyuncular:Tommy Lee Jones,Javier Bardem,Richard Barela,Woody Harrelson
Süre:122
Yapım Yılı:2007
Türü:Suç


Oyuncular:Tommy Lee Jones,Javier Bardem,Richard Barela,Woody Harrelson
Süre:122
Yapım Yılı:2007
Türü:Suç

0 yorum:

Yorum Gönder