Rockn Rolla

Guy Ritchie’den harika bir film daha Aksiyon – komedi tarzındaki filmleriyle harika işler başarmış yapımıcı yeni filminde modern Londra’nın yüksek suç ve düşük yaşam koşullarına tehlikeli bir yolculuk niteliğinde. Bu öyle bir Londra’dır ki emlak en büyük pazar olarak uyuşturucunun yerine geçmiştir; ve suçlular da bu pazarın en ateşli girişimcileridirler. Ama bu piyasa girmek istiyorsanız, ister küçük bir sabıkalı ister Uri Obomavich gibi şaibeli bir Rus milyarderi olun, görmeniz gereken tek bir adam vardır: oda Lenny Cole’ dan başkası değildir.

Eski ekolden bir gangster olan Lenny hangi ipleri çekeceğini iyi bilmekte ve önemli konumdaki her bürokratı, simsarı ya da gangsteri avcu gibi bilemektedir. Lenny tek bir telefonla bürokrasiyi ortadan kaldırabilmektedir. Ama sağ kolu Archy’nin de dediği gibi, Londra değişen zamanların sıfır noktasıdır çünkü Doğu’nun büyük gangsterlerinden, sokaklardaki aç suçlulara kadar herkes, ticaret ve suçun kurallarını değiştirmek için birbirleriyle yarışmaktadır.

Kapılacak milyonlar varken, Londra’nın tüm yeraltı suç dünyası bundan payını almak için birbirine karşı ya da birbirleriyle komplolar kurmakta, işbirliğine girmekte ya da çatışmaktadır. Fakat gerek büyük patronlar gerek adi suçlular baskınlık kurmak için mücadele ederken, milyonlarca dolarlık bir anlaşmanın gerçek ödülü Lenny’nin öldü sanılan ama aslında gayet canlı olan keş rock yıldızı oğlunun (Toby Kebbell) kucağına düşer.

Rock müziğini filmlerinde kullanmayı çok seven Ritchie, yine Lou Reed’li (The Gun), The Clash’li (Bankrobber), The Scientists’li (We Had Love), The Hives’lı (The Stomp) bir soundtrack hazırlatmış. İzleyenlerin en keyif alacağı şeylerden biri yine müzikler olacak.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels ve Snatch gibi başarılı filmlerin yazar ve yönetmenliğini üstlenen Guy Ritchie üstlenmişti.

IMDB PUANI: 7.4/10
TUR: Aksiyon / Macera / Suç / Komedi
YONETMEN: Guy Ritchie
SENARYO: Guy Ritchie
MUZİK: Steve ısles
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: David Higgs
GOSTERİM TARİHİ: 27 Mart 2009 (Türkiye)
YAPIM: 2008, İngiltere
YAPIMCI: Guy Ritchie, Joel Silver, Susan Downey, Steve Clark-Hall
SURE : 1 saat, 54 dk.
Oyuncular: Gerard Butler, Idris Elba, Tom Wilkinson, Tom Hardy, Jamie Campbell Bower, Gemma Arterton, Nonso Anozie, Geoff Bell, Morne Botes, David Bark-jones

0 yorum:

Yorum Gönder