Tavuklar Firarda - Chicken Run

Tür : Animasyon / Stop-motion Gösterim Tarihi : 1 Aralık 2000 Yönetmen : Peter Lord , Nick Park Senaryo : Peter Lord , Nick Park Görüntü Yönetmeni : Tristan Oliver Müzik : Harry Gregson-Williams , John Powell , James McKee Smith Yapım : 2000, İngiltere , 84 dk.

Seslendirenler : Phil Daniels (Fetcher) , Lynn Ferguson (Mac) , Mel Gibson (Rocky) , Jane Horrocks (Babs) , Tony Haygarth (Bay Tweedy) , Miranda Richardson (Bayan Tweedy) , Julia Sawalha (Ginger) , Timothy Spall (Nick) , Imelda Staunton (Bunty) , Benjamin Whitrow (Fowler)

Konusu:Ginger, Bunty, Babs ve Fowler adlı dört tavuk, öteki tavuklarla birlikte tel örgüler arkasında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak bu dört tavuğun diğerlerinden farkı kümesten kaçmaya kesin kararlı olmalarıdır. Çiftliğin sahipleri olan Bayan Tweedy ile kocasının firar girişimleri karşısında uyguladığı tavuk kızartma cezası bile onları yıldırmaz.

Ancak bir gün çiftliğe yolu düşen gözüpek Rocky kısa zamanda dişilerin gözdesi olmayı başarmakla birlikte, herkese uçmayı bildiğini ve diğer tavuklara da öğretebileceği anlatır. Tüm kümes için özgürlük umudu demektir bu!

Wallace ve Gromit’in yaratıcısı ve 3 Oscar ödülünün sahibi Nick Park ve Aardman Stüdyoları, bu kez uzun metraj bir animasyona imza atıyorlar. Elbette Oscar’lı kısalar kadar ince elenip sık dokunmamış, zira bir buçuk saatlik bir stop-motion animasyon söz konusu. Yine de eğlenceli konusu, Mel Gibson gibi seslerin kattığı lezzet ve nihayetinde Aardman markası, kaçırılmaması gereken bir serüven vaadediyor

0 yorum:

Yorum Gönder