X Man

Uzun metraj çizgi film ve televizyon filmi uyarlamalarından sonra nihayet okur kitlesini tatmin eden “X-Men” çizgi romanının uyarlaması, Olağan Şüpheliler’le adını duyuran Bryan Singer’ın imzasını ve bir alay özel efektin görkemini taşıyor. Konu şöyle:

Profesör Xavier, istemleri dışında mutasyona uğramış gençleri (”mutant”lar) bir okulda toplamıştır. “X-Men” olarak adlandırılan öğrencilerin görevi, yapay mutantların oluşturabileceği tehditlere karşı dünyayı korumaktır. Bu tehditlerin kaynağı, mutanların üstünlüğünü savunan Magneto adlı bir diğer mutant’tır. Xavier’ın öğrencilerinden Rogue kaçırılınca, X-Men ekibi onu geri getirmek üzere Magneto’nun mutantlarına karşı mücadeleye girer.

Tüm mutantlar, bir yandan da kendilerine karşı soykırım kampanyası yürüten Senatör McKelly’le uğraşmak zorundadır. Unutmadan ekleyelim: Hangi mutant grubunda yer aldığı henüz müphem bir karakter de var filmde. Adı Wolverine. Bileğine gizli pençeler yuvalarından her çıkışta can acıtıyorlar – fakat yalnızca Wolverine’in canını değil..

Tür : Macera / Fantastik / Bilim Kurgu / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 3 Kasım 2000
Yönetmen : Bryan Singer
Senaryo : Tom DeSanto , Bryan Singer , David Hayter
Görüntü Yönetmeni : Newton Thomas Sigel
Müzik : Michael Kamen
Yapım : 2000, ABD , 104 dk.
Oyuncular: Hugh Jackman , Patrick Stewart , Ian McKellen , Anna Paquin , Halle Berry , Rebecca Romijn-Stamos (Mystique) , James Marsden (Cyclops/Scott Summers) , Bruce Davison (Senatör Kelly) , Ray Park (Toad)

0 yorum:

Yorum Gönder