Yağmurdan Sonra Filmini İzle

Filmin eklendiği zaman 2009 filmin yeri Türk Filmleri

Yağmurdan Sonra Filmini İzle

Yağmurdan Sonra
Türü: Dram / Politik
Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008
Yönetmen & Senaryo: Görkem Turgut.
Oyuncuları: Serhan Yavaş (Nuri), Pelin Batu (Sumru), Turan Özdemir (Halim), Demir Karahan (Kadir Çavuş), Nilgün Belgün (Madem Eleni), Umut Temizaş (Cemil).
12 Eylül askeri darbesi sonrasında, düşünce suçu yüzünden yıllarca ağır işkencelerden geçmiş, kapalı cezaevinde yıllarını geçirmiş yazar Nuri İlker, iyi halden dolayı Gökçeada Yarı Açık Cezaevi’ne son 9 ayı için gönderilmiştir.

Burada üzüm bağlarında çalışırken Sumru ile tanışır ve ona aşık olur. Fakat Sumru’nun tamamen farklı dünya görüşlerine sahip cazaevi müdürü Halim’le mutsuz bir evliliği vardır, ama Halim Sumru’ya tutkuyla bağlıdır. Halim’le Nuri’nin de arası daha ilk günden farklı siyasi görüşlerden dolayı gergindir. Nuri’nin yarı açık cezaevine gelmesi olumlu bir gelişme olması gerekirken, hayatına giren bu çiftle işin rengi değişir.

Film, Osman Şahin’in ‘Üzüm Bağları’ isimli öyküsünün ana fikrinden yola çıkılmış ve “Yağmurdan Sonra Her Zaman Gökkuşağı Görünür mü?” alt metniyle kurgulanmıştır. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Görkem Turgut, senaryoya yan hikaye ve ana karakterlere yeni özellikler katmasıyla, filme başka bir boyut kazandırmıştır.

'
Yağmurdan Sonra film izle

0 yorum:

Yorum Gönder