The GoLden Compass-ALtın PusuLa FiLmini İzLe


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Aksiyon - Fantastik - Macera
Gösterim Tarihi : 7 Aralık 2007
Yönetmen : Chris Weitz
Senaryo :
Philip Pullman, Chris Weitz
Görüntü Yönetmeni : Henry Braham
Müzik : Alexandre Desplat
Kurgu : Peter Honess, Kevin Tent
Yapim : 2007 - ABD
Süre : 113 dk.
Dagitimci : Medyavizyon Film
Resmi Web Sitesi : thegoldencompass.com

Oyuncular

Dakota Blue Richards (Lyra Belacqua), Nicole Kidman (Bayan Coulter), Sam Elliott (Lee Scoresby), Tom Courtenay (Farder Coram), Jim Carter (John Faa), Daniel Craig (Lord Asriel), Eva Green (Serafina Pekkala)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



DISK VII



DISK VIII


Lyra Belacqua bizimkine paralel ve oldukça benzeyen bir dünyada, Oxford'da Jordan Koleji'nde eğitim görmekte ve yaşamaktadır. Lyra ve cini Pantalaimon, bir gün amcası Lord Asriel ve alimlerin yaptığı bir toplantıyı gizlice gözetlerken toz, kuzeyde havada duran bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinlerler. Bir süre sonra etraftaki çocuklar kaybolmaya başlar ve sonra arkadaşı Roger da çocuk hırsızları olan Hamhumlar tarafından kaçırılır.

Lyra'nın velayeti okul tarafından son derece güzel ve etkileyici bir insan olan Bayan Coulter'e verilir. Lyra başlangıçta buna karşı çıkar, ama bayan Coulter'in cazibesine kapılıp teklife balıklama atlar. Bayan Coulter'in yanından Çinganlar'ın yardımıyla kurtulan Lyra cadılarla birlikte Roger ve kaybolan çocukları bulmak için Kuzey'e doğru bir keşif seferine çıkar. Burası zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadıların uçuştuğu ve bir grup bilimadamının, hakkında konuşulmasının bile çok ürkütücü olduğu deneyler yaptığı bir yerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder