Felon– Mahkum Film izle

Wade ve Laura Porter evlilik planları yapan mutlu bir çifttir, her şey güzel giderken bir gece küçük bir tıkırtı duyarlar. Evlerine hırsız girmiştir ve Wade (Stephen Dorff) kovalamaca esnasında hırsızın kafasına sopayla vurur ve öylece kalır. Hırsız ölmüştür. Durumun şokunu atlatamayan Wade’ye ikinci darbe ise polisten gelir, hırsız evin dışında olduğundan bu durum nefsi müdafaya girmemiş, cinayet sayılmıştır. Suçunu kabul ettiğinden 3 yıla mahkum olur. Ancak bu saydam bir sayıdır, görünüşteki 3 yılı uzatacak bir çok neden peşini dolanacaktır. Civar hapishanelerde isyana teşvikle tanınmış mahkum John Smith (Val Kilmer) ise hapisteki oda arkadaşı olur.
Wade ondan mahkum hayatını öğrenirken bir yandan da sevgilisi Laura ile gelecek planları yapmak zorundadır.

Felon, klişe ve sade bir senaryoya sahip. Adalet sistemindeki gedikleri, içerideki hayatı – ırk ve çete çatışmaları, üstünlük mücadelesi – hapishane görevlilerinin olması gerekenin dışındaki tutumları ve ailenin önemini yansıtan bir film. Aslına bakarsanız çoğu suç filminde olduğu gibi. Oyuncu seçimini çok iyi buldum filmi akıcı ve farklı kılan da bu olmuş sanırım.
Özellikle John Smith karakterini canlandıran Val Kilmer duruşu, tavırları ve hayat hakkındaki düşünceleri en ilgi çekici kısımlar. Hapishane amiri Jackson karakterini canlandıran Harold Perrineau’nun ise rolü için biraz mülayim olduguna inanıyorum (ilk baştaki sahnede gardiyan olabileceğini aklınızın ucundan bile geçirmezsiniz), daha itici ve soğuk bir oyuncu kullanılabilirdi. Hapis temalı filmleri sevenler için kaçırılmamalı.

Yönetmen
Ric Roman Waugh
Yapım : 2008
Ülke : Amerika
Tür : Drama
Süre : 104 dakika
A.K.A: Suç Çıkmazı

Oyuncular: Sam Shepard, Val Kilmer, Stephen Dorff, Anne Archer, Johnny Lewis, Marisol Nichols, Nick Chinlund, Chris Browning, Harold Perrineau, Carrie Fleming, John Trejo, Nate Parker, Brittany Perrineau, Mara Holguin, Shawn Prince, Jermaine Washington, Larnell Stovall, Mark Sivertsen, Vincent Miller, Roman Mitichyan, Kevin Wiggins, Brian Keith Gamble, Ivan Brutsche, Eric Gomez

Felon Afişi

Felon Fragmanı



0 yorum:

Yorum Gönder